משרד האוצר פתח לפני כמה שנים אתר אינטרנט בשם הר הכסף שבו כל אדם יכול לקבל מידע לגבי חסכונות וחשבונות בנק שהוא שכח מהן.
כספים בבנקים
יש מקרים רבים שבהם ללקוחות יש חשבונות בבנקים מסוימים, ולאחר פרק זמן מסוים הם פותחים חשבון חדש בסניף אחר או בעיר אחרת ושוכחים בכלל מקיומו של החשבון הפעיל הראשון. לא אחת הלקוח אינו מקבל דיווחים שוטפים מהבנק כיוון שהוא החליף כתובת או גר בחו"ל כמה שנים ולכן הכסף נותר בחשבון זה.
כאשר נכנסים לאתר הר הכסף, אפשר לראות אילו חשבונות בנק קיימים לכל אדם ואם יש לו חשבונות אבודים. אם זה קיים, יראה בעל החשבון פרטים על שם הבנק כמו לדוגמה בנק הפועלים ובאיזה סניף מדובר. בשלב הראשון הוא לא יידע בכמה כסף מדובר אלא עליו להתקשר עם נציגי הבנק ולאחר בדיקת אמיתות הבעלות על החשבון, יקבל הבעלים שלו נתונים מדויקים לגבי סך הכספים הקיימים בו.
חסכונות פנסיונים בבתי השקעות או בחברות הביטוח
מצבים דומים ובהיקף גדול יותר מתרחשים גם בכל מה שקשור לחסכונות פנסיונים: קרנות השתלמות, קרנות פנסיה, קופות גמל, ביטוח מנהלים. באופן טבעי במהלך השנים עובדים רבים עברו ממקום עבודה אחד למקום אחר והפוליסות נותרו עם כספים וללא הפקדות נוספות. גם במקרה זה אפשר לראות באתר הר הכסף את המידע על סוגי הפוליסות, מספרי הפוליסות ושם חברת הביטוח כמו לדוגמה חברות הפניקס, כלל, ילין לפידות וכדומה.
במידה ותמצאו חסכונות חדשים שלא הייתם מודעים אליהם וכיום אינם מנוהלים, סביר להניח שחברות הביטוח ובתי ההשקעות גובים מכם דמי ניהול מקסימליים. במקרה זה יש לפנות במיידי למומחה פיננסי גיל רוסבי – סוכן ביטוח בעל רישיון
על מנת שהוא יפנה לכל חברות הביטוח ובתי ההשקעות לצורך קבלת דוח רשמי עם פירוט מפורט של החסכונות הקיימים וייתן את הדעת ואת המלצותיו על כל קופה בנפרד. בין היתר יבדוק את סך הכספים שהצטבר בכל אחת מהן, באיזו פוליסה מדובר, האם יש כיסויים ביטוחים בקופה, האם נשלם מס בעת פדיון הכספים והאם יש אפשרות למשוך את הכספים בצורה הונית או כקצבה, האם הכספים נזילים עכשיו או שיש להמתין לגיל הפרישה.
והכי חשוב האם לשמר מצב קיים או לנייד למוצר אחר בשביל לשפר את התנאים. כי מרגע השינוי לא ניתן להחזיר את המצב לאחור
כספים של נפטרים
באתר הר הכסף יש אפשרות גם לבדוק אם לקרובי משפחה שהלכו לעולמם נותרו כספים בבנקים ובחברת הביטוח. כמו לדוגמה קרן השתלמות, חיסכון פנסיוני, פוליסת פיצוי במקרה מוות ללא מרכיב החיסכון ועוד. המוטבים יכולים להגיש בקשה לקבל את הסכום הקיים בחשבונות האלו כסכום חד פעמי או לחלופין בקצבה חודשית של סכום קבוע. הם יכולים גם לבחור באופציה של משיכת הכספים והפקדתם בחשבון חיסכון אחר שהוא על שמם. גם במקרה הזה חשוב עוד אף יותר להתייעץ עם מומחה פיננסי בעל רישיון, שידע לתת לכם את העצה הנכונה ביותר בשביל לצמצם את המיסוי החל במידה ויחול בפידיון ובשביל לא לפספס לממש את כל הזכויות המגיעות לנו ברכיבי הביטוח ובקבלת קצבאות.
אם אתם חושבים שיש לכם כספים אבודים או חסכונות שלא מנוהלים כראוי בחברות הביטוח, בתי ההשקעות או בבנקים, גיל רוסבי מומחה לפיננסיים בכיר עם ניסיון רב ישמח לבצע עבורכם בדיקה רוחבית ולהעניק לכם את מלוא הייעוץ וההכוונה מה לבצע כדי לקבל את הכספים האבודים ולממש את הזכויות שלכם, כיוון שמשרד האוצר וחברות הביטוח לא מיידעות על כך את האזרחים.